World Cup 2012_XVI_Munich (germany)

Wat is Slacklinen

Slacklinen is een sport die afkomstig is uit de klimsport. Op rustdagen spanden klimmers hun bandschlinges op tussen bomen en liepen over de schlinges. Dit werd al in de jaren 80 gedaan voornamelijk door klimmers uit Amerika.

Tot 2008 bleef de sport voornamelijk bekend onder klimmers. In 2008 kwamen de eerste ratelspanners op de markt, waardoor de sport voor veel meer mensen toegankelijk werd. Geen lastige katrol en knoop systemen, maar een simpele ratelspanner klaarde de opspan-klus.
De sport ontwikkelde haar eigen disciplines: Longlining, een zo groot mogelijke afstand afleggen op de slackline. Tricklining de meest bijzondere tricks uitvoeren op een slackline.

Tegenwoordig worden er wedstrijden georganiseerd waar de deelnemers hun vetste tricks laten zien. Er worden zelfs World Cups georganiseerd, de besten atleten van de wereld strijden hierin tegen elkaar.

De Slacklinesport is nog steeds vol op in ontwikkeling. Het materiaal wordt steeds geavanceerder, maar ook de ontwikkelingen op het gebied van tricks zijn in volle gang. Kijk maar eens naar dit filmpje.